Zimní příprava mužů „A“ pohledem kapitána

17.05.2020 14:19

Příprava našeho týmu byla dána především odhodláním hráčů jako jednotlivců a kvalitním přístupem současných lídrů týmu.

Skok do extraligy je motivující, ale nebude snadný.  Hráči si toto dobře uvědomují a kladli v zimní přípravě důraz na útočnou část hry, ve které bude rozdíl největší.

Náš mužský tým, co se věku hráčů týče je relativně mladý. Máme středoškoláky, vysokoškoláky i pracující mladé muže. V důsledku toho máme hráče v různých koutech republiky, buď kvůli škole nebo práci. Prostě tak, jak koho kam osud zavál.

Nerad vyzdvihávám jednotlivce v kolektivním sportu, protože přeci jen je to fungující ,,stroj“ z mnoha součástí, které spolupracují, aby dosáhly výkonu. Ale dovolím si za zimní přípravu ocenit nasazení a odhodlání dvojice mladých trenérů, kteří převzali štafetu a velice profesionálně zimní přípravu vedli.

Alfou a Omegou přípravy byla bezpochyby soustředění. S jejichž kvalitou jsem byl nadmíru spokojen. Četnost a připravenost soustředění se odrážela s postupujícím časem zimní přípravy na vzestupné tendenci výkonů.

Jednotlivci či malé skupinky hráčů, kteří nemohli absolvovat pravidelné tréninky zodpovědně jezdili na soustředění a pod kontrolou vedení týmu se připravovali mimo pravidelné tréninky individuálně. Například takzvaná ,,pražská klika“. Což je čtveřice hráčů studujících či pracujících v Praze, maximálně synchronizovala své časové rozvrhy a využila zázemí GYM pro pravidelné pálkařské tréninky trojice z nich, čtvrtý muž využil pohostinství klubu Tempo a aktivně se účastnil zimní přípravy pod jejich taktovkou. I takový je softball. Jde nám především o sport, tak mnoho klubů během zimní přípravy spolupracuje, i přes to že se začátkem sezony stávají rivaly.

Vše šlo téměř jako na drátkách a pak přišel COVID- 19 a zmražení kolektivní přípravy. Přes první šok se hráči oklepali, věnovali se fyzické kondici individuálně a s prvními rozvolněními opět začali pracovat na herní přípravě. Nechceme, aby zimní snaha byla poškozena tímto výpadkem, což na 100% eliminovat nelze, ale lze se pustit do všeho zas s vervou. A troufám si říct, že naši páni kluci takto k situaci přistoupili.

 

Na Mělníku - 17.5.2020  

Ing. Václav Kalina, DiS

 

Zeptali jsme se kapitána

Cítíš se připraven na tak velkou výzvu, která nás letošní sezónu čeká?

Ze zkušenosti vím, že půjde hodně o psychickou pohodu. Fyzicky si myslím, že jsem v rámci možností připraven a tedy bude důležité se z toho takříkajíc jen ne pos... a myslím že to půjde.

 

Jaký je tvůj osobní cíl pro letošní sezónu?

Můj osobní cíl je být platným a nebezpečným útočným článkem týmu, užít si sezonu se super partou a vnímat tým jako celek, což bude podstatné pro moji budoucí roli v týmu, která se už blíží.

 

Vzpomeneš si na nějaký vtipný moment z letošního soustředění?

Myslím, že velmi úsměvný moment byla návštěva naší předsedkyně klubu při regeneraci v sauně, kde jsme ji v odpočinkové zóně tak trochu nečekali a probírali jsme mužská témata, až jsme následně byli v rozpacích sami ze sebe.

      

KE STAŽENÍ:

 

Nebyly nalezeny žádné záznamy.