Zimní příprava 2021/22

06.04.2022 13:50

Zimní příprava nenávratně skončila a my se pomalu ale jistě hrneme na tréninky ven. Již 15. 4. totiž nastoupí naši nejmladší hráči k prvnímu turnaji coachballu v Ledenicích jen týden na to pak odstartuje i mužská druhá a třetí liga společně s ligou kadetů. Minulostí jsou i víkendové zimní soustředění mužů, pojďme se tedy podívat na to, jak letošní zimní přípravy vypadaly. 

Coachball a žáci: Z počátku zimní přípravy jsme se zaměřili především na všeobecnou flexibilitu našich svěřenců a také na utmelení týmového duchu a zachování zdravé soutěživosti. Tréninky byly především o běhání, základním posilování s vlastní vahou a hraní všelijakých her jako je vybíjená, tečovaná nebo třeba běhavé piškvorky. Po celou zimní přípravu jsme také vytvářeli nejrůznější opičí dráhy se základními prvky atletiky a gymnastiky. Po Vánoční pauze jsme se již pomalu ale jistě vrhli na softballové dovednosti a zrychlení v běhu. Z vlastního pohledu musím říct, že jsme s dětmi udělali obrovský pokrok, co se týče především techniky hodu a techniky veškerých atletických cvičení. Děti měly od nového roku také možnost zkusit si jednou týdně nadhazování a kečrování pod dohledem bývalého nadhazovače Petra Nováka. Tréninky probíhaly 2x týdně, a to v úterý a ve čtvrtek. 

Kadeti, junioři a muži:

Starší kategorie měli oproti dětem krapet nabitější plán. Tréninky byly plánovány 3x týdně – ve středu, pátek a sobotu. Mimo klasické tréninky také proběhlo 5 víkendových soustředění. Doplňkem tréninků zůstalo také nedělní plavání v táborském bazénu. Některým ovšem ani takto plný program nestačil a vrhli se vstříc novým sportům. Někdo našel zálibu například v kulečníku, jiný zase v bowlingu. Na konci ledna jsme si však přidali ještě jednu aktivitu, kterou byl lední hokej. Společně jsme absolvovali celkem 4 utkání ,,bílých“ proti ,,oranžovým“ na ledové ploše v Plané nad Lužnicí. Co se však oficiálních softballových tréninků týče, průběh byl podobný jako v předchozích letech. Do začátku ledna jsme se soustředili především na fyzičku. Mimo posilovací kolečka jsme například také naběhali jsme spousta kilometrů při hraní basketballu a běháním žíněnek. Se začátkem roku jsme se již soustředili především na softballové dovednosti. 13. 3. bylo zakončeno poslední zimní soustředění a již se těšíme na tréninky venku a především na sezónu! 

 

- Pavel Švec

KE STAŽENÍ:

 

Nebyly nalezeny žádné záznamy.