Sezona 2019 a ohlédnutí za minulou sezónou

29.01.2019 15:07

    Sezóna 2018 je již dávno za námi a všechny naše týmy se v rámci zimní přípravy chystají na své budoucí výkony v roce 2019, který se nese v duchu změn v soutěžích.

    Žáci a kadeti se zapojí do jediné celostátní soutěže v jejich kategoriích. O svou příčku zabojují žáci s dalšími 24 týmy zatím, co kadeti "jen" s 22 soupeři. Celostátní liga bude rozdělena do jednotlivých divizí, ve kterých se budou konat turnaje, všechny týmy pak zabojují podle svého postavení o umístění na mezidivizním turnaji.

    Změna nemine ani tým sezimáckých juniorů. Mladíci rozžhaví po čtyřech letech své pálky v juniorské extralize, která byla našemu týmu nabídnuta. Mimo tradiční posily z Trhových Svin se k nám přidají ještě chlapci z Příbrami a jeden pomocník z Lednice. Herní systém je stejný jako u druhé ligy mužů (dva dvojzápasy během víkendu).

    Největší novinkou pro rok 2019 je bezpochyby "obnovení" ženského týmu v Sezimově Ústí. V dresech Hladových Hrochů nastoupí především bývalé hráčky a juniorky pražského týmu Spectrum. Ze sezimáckých děvčat by se na hřišti měly objevit: Eliška Kašparová, Monika Deverová, Štěpánka Štroufová, Merlina Salvatore a Ema Handlová.

    Muži minulou sezonu kralovali základní části a dostali se po druhé za sebou do finále 2.ČSLM. Bohužel, postup do extraligy se nekoná ani letos, a tak se na naše chlapíky můžete těšit ve stejné formě jako doposud.

    Loňská sezóna nebyla úspěšná jen pro muže jakožto pro tým, ale i pro jednotlivce v rámci různých reprezentací. Michal "Bob" Pavolka se ve svých 16 letech stal nejmladším účastníkem ME mužů, díky tomu, že byl vybrán do mužské reprezentace Slovenské Republiky. Bob ovšem nebyl jediným, kdo se ve slovenském dresu objevil, hlavním trenérem reprezentace byl Jan Čech, který si k sobě vybral jako asistenta Petra Deveru a jakožto skauta Ondřeje Koubu. Adam Bočánek a Ondřej Kouba vyrazili společně s reprezentací juniorů U19 do Argentiny kde odehráli sérii s místními týmy, Adam se poté zúčastnil i obdobné akce v Japonsku. Mistrovství světa musel Adam odmítnout ze zdravotních důvodů, a tak se místo něj do kanadského města Prince Albert podíval jiný hroch, Pavel Švec.

    Reprezentační cykly pokračují i s rokem 2019. Do juniorské reprezentace U18 se dostal nováček v našem mužském týmu Robert Hanzal. Do mužské reprezentace U23 byl nominován Pavel Švec. Hlavním koučem slovenské reprezentace dívek U16 byl zvolen Jan Čech.

 

KE STAŽENÍ:

 

Nebyly nalezeny žádné záznamy.