Muži doma nezaváhali

21.06.2018 10:17

Po neúspěšném tipu na moravu, kdy chybělo 5 hráčů základní sestavy a Hroši přivezli ze čtyř utkání pouze jednu výhru, pokračovala 2. liga 7 a 8 kolem, čímž se přehoupla do své druhé poloviny. Domácí Hroši druhou červnovou  sobotu přivítali Slavii Plzeň  s kterou se perou o čelo tabulky. 

V prvním zápase nastoupil na nadhazovací prkno Martin Hudeček , hosté začali z ostra a ujali se vedení 3:0. V dohrávce první směny dvoubodovým homerunem snížil Honza Čech . Pak domácí obrana v čele s Hudečkem zamknula pole a nedovolila hostům ani jeden doběh. Naopak domácí se na pálce rozstříleli a nasázeli Slavii 14 bodů. Prvním homerunem mezi muži se prezentoval Ondra Kouba a je veliká škoda , že mu při nynější formě unikla nominace na MS juniorů  2018. Další dva homeruny přidal domácí bomber Bary Řízek.

Druhý zápas nabídl mnohem vyrovnanější bitvu. Hosté šli opět do vedení v první směně 2:0. Zápasu kralovali nadhazovači, za Hrochy Hoza Čech. Po třech směnách byl stav vyrovnaný 3:3. Hosté v šesté směně bodovali jednou a v dohrávce sedmé směny domácí byli jeden aut od porážky. Chyba chytače hostů umožnila Hrochům vyrovnat a šlo se tiebreaku. V tom Michal Pavolka odpálil dvoumetový hit a umožnil Petru Deverovi , aby oslavil 50 narozeniny výtězným doběhem na domácí metu. Celkově Hroši zvítězili 5:4 .

V neděli zavítal do Sezimáku Radotín, posílen německým nadhazovačem Waltherem, který se bude účastnit nadcházejícího ME v Havlíčkově Brodě.A nedal domácím pálkařům nic zadarmo. Hroši se nedokázali vyrovnat se střídáním rychlostí nadhozu a jen díky výborné obraně a povedenému útoku ve druhé směně vyhráli první utkání 4:2. Druhý zápas byl jak přes kopírák, Walther opět povolil jen pár bodů a v úmorném vedru vydřeli domácí i druhou výhru totožným scórem. Hroši tak po 16 odehraných zápasech vévodí tabulce druhé ligy s 12 výhrami a 4 porážkami. 

V prázdninové přestávce bude v areálu Hrochů rušno. Kromě jednoho týdne je hřiště obsazeno soustředěními týmů z celé republiky. Díky ideální poloze  hřiště s koupalištěm, ubytováním a stravováním v jednom místě mají týmy výborné podmínky pro ladění formy do další části sezóny. 

Michal Pavolka se v červnu  zúčastní ME mužů v Havlíčkově Brodě , kde bude hájit barvy Slovenské republiky. Spolu s ním se akce zúčastní i Jan Čech , který je hlavním koučem Slovenské reprezentace, asistenta mu pak dělá Petr Devera.

Adam Bočánek musel ze zdravotních důvodů odříct účast na MS juniorů v Kanadském Princ Albert. Jediným zástupcem Hrochů na této akci tak bude Pavel Švec. Ondřej kouba se do nominace těsně nevešel. 

KE STAŽENÍ:

 

Nebyly nalezeny žádné záznamy.