Junioři zvítězili v prvním kole 2. ligy

29.06.2020 19:43

    V Pardubicích začala o víkendu 2. liga juniorů. Po loňském sestupu z nejvyšší soutěže jsme byli považováni za favorita turnaje. A i po ne moc dobrých výkonech v sobotní skupině jsme pozici favorita potvrdili. Nutno však podotknout, že únava některých hráčů bude před nadcházejícím víkendem, kdy pokračuje nejvyšší soutěž mužů, velká, ale s tím jsme museli počítat. Na juniory odjelo pouze 9 hráčů, což je minimální počet.

Hladoví Hroši – Tempo Praha 4:3

    Soupeř z Prahy, také náš soupeř v extralize dospělých. Na pálce se výrazně daří pouze Pavlu Švecovi, který svými starty stáhne všechny naše body. Adam Bočánek na nadhozu zvládne dovést zápas do vítězného konce, ale velký důvod k jásotu nebyl. Všichni víme, že umíme hrát lépe.

Hladoví Hroši – Beavers Chomutov 3:4

    Úmorné vedro po celý den udělalo svoje. Soupeř nažhavený na první zápas v turnaji do nás od začátku tlačil, a i když jsme hráli trochu lépe než ráno, hlavní problém byl stále ve hře v útoku. I tak ale až do poslední směny vedeme. Bohužel v závěru se soupeři podaří dostat dva běžce na mety a jedním odpalem zápas otočit.

    Následoval zasloužený bazén a regenerace. Chomutov si nakonec poradil i s Tempem, a tak jsme mohli spřádat přes noc plány na odvetu. Bylo ale potřeba se výrazně zlepšit.

Semifinále: Hladoví Hroši – Trhové Sviny 9:0

    Jako den a noc. Takový rozdíl byl v našem výkonu v sobotu a v neděli. Soupeře ničil svými nadhozy Bočánek a konečně zabral i celý náš line-up. I díky tomu si mohl v poslední směně odbýt premiéru na nadhozu v juniorech benjamínek týmu Radek Novák. Velká pochvala pro celý tým – a vítězství v jihočeském derby také vždy potěší.

Finále: Hladoví Hroši – Beavers Chomutov 14:5

    Před finále už toho mají především Bočánek a Pavolka, který odchytal Adamovi celý víkend, plné zuby. Ale chceme se hecnout a vrátit Chomutovu porážku ze skupiny. A to se daří. Na pálce se rozjedeme za stavu 1:3 ve třetí směně a pak už nás nezastaví ani jeden ze tří soupeřových nadhazovačů. Trefuje se komplet náš line-up, obrana hraje prakticky bez chybiček, a tak po zhruba dvou hodinách můžeme slavit vítězství.

 

    Je dobře, že v neděli již byla naše hra na velice slušné úrovni. Únavu překonala chuť vyhrát – a to je to nejdůležitější. Velké poděkování patří ještě Michalu Strouhalovi, který nám jako hostující hráč z Locosu Břeclav pomohl.

Sestava: Bočánek, Pavolka, Štrouf, Čížek, Novák V., Strouhal, Šeda, Švec, Novák R.

    O nadcházejícím víkendu pokračuje extraliga dospělých. Po předchozím propršeném víkendu nás konečně čekají historicky první domácí zápasy, a to hned tři dny po sobě. V sobotu 4. 7. od 15.00 a 17.00 proti Joudrs Praha, v neděli od 11 a 13 s Beavers Chomutov. Prodloužený víkend zakončíme v pondělí, na státní svátek, od 15 a 17 proti dosud neporaženému Tempu Praha. Všichni diváci jsou vítáni.

 

Jan Čech

 

Fotogalerie: Junioři zvítězili v prvním kole 2. ligy

Tato fotogalerie je prázdná.

KE STAŽENÍ:

 

Nebyly nalezeny žádné záznamy.