Halový turnaj žáků zahájil výroční sezonu

28.02.2016 15:26

            Sobota 27. 2. 2016 patřila druhému ročníku halového turnaje žáků HH Cup MIX13, pořádaného domácími Hladovými Hrochy. Turnaj se opět uskutečnil v tenisové Enwox aréně v Táboře za účasti 8 týmů.  Turnaj se hrál na dvě skupiny.

            Zelená skupina byla obsazena dvěma týmy z Extraligy Hrochy z HB a Joudrs z Phy, pak A týmem z Trhových Svinů a našimi Hladovými Hrochy ze Sezimova Ústí.

            Oranžová skupina byla tvořena týmy žákyň z Havlíčkova Brodu, mladšími žáky z Joudrs Praha, nováčky z Trhových Svinů a žáky z Ledenic.

            Domácí tým nastupoval do turnaje se značně omlazeným kádrem, když do kadetů přestoupil silný ročník 2002 a celkem 10 hráčů ze 14 členného kádru může ještě letos hrát nižší soutěž v Teeballu.      První dva zápasy byly pro domácí opravdový křest ohněm, protože nastoupili proti extraligovým týmům. Druhý a třetí tým loňského ročníku ukázal domácím hráčům, jak vypadá kvalitní softball této kategorie a jednoznačné výsledky ukázaly rozdíl mezi Extraligou a 2. ligou. Domácím se proti perfektní obraně těchto hráčů vůbec nepodařilo skórovat a podlehli 19:0 a 17:0. Na našich hráčích se projevila velká nervozita a míč byl více než kulatý. Třetí zápas skupiny nám postavil do cesty A tým Trhových Svinů. Hladoví Hroši zlepšili hru v poli, nervozita opadla a v útoku se podařilo konečně skórovat. I přes porážku 12:3 se výkon týmu líbil. V zápase o celkové pořadí nás čekal čtvrtý tým oranžové skupiny. V našem posledním účinkování na turnaji jsme nastoupili proti mladým nadějím Trhových Svinů. Zápas měl i díky rodičům velice bouřlivou atmosféru. Sviny šly do vedení 5:1, ale Hladoví Hroši mohutným útokem v poslední směně vyrovnali díky dvoumetovému odpalu Lucky Šedové. V nastavené směně ubránili soupeře v útoku a Monika Deverová pak odpalem stáhla vítězný bod. Vítězství zajistilo Hladovým Hrochům 7 příčku.

            Ve finále se utkaly týmy Hroši z Havlíčkova Brodu a Žraloci z Ledenic. Hroši jednoznačně ukázali, že zastupují vyšší soutěž a po právu vyhráli.         

Celkové pořadí 1. Hroši HB /žáci/

                        2. Žraloci Ledenice

                        3. Joudrs Praha /starší/

                        4. Joudrs Praha /mladší/

                        5. Pigs Trhové Sviny /A/

                        6. Hroši HB /žákyně/

                        7. Hladoví Hroši

                        8. Pigs Trhové Sviny /B/

            Nyní nás čeká poslední měsíc přípravy před jarní sezonou, kterou netrpělivě vyhlížíme. Muže čeká premiéra v druhé nejvyšší soutěži. Do týmu se z hostování vrací Bary Řízek a tým má velké ambice. Kadety po loňské bramborové medaili opustily opory Ondra Kouba, Patrik Malovaný a Jáchym Janoušek a omlazený tým bude bojovat o udržení Extraligy i pro příští sezónu. Juniory naopak čeká boj o nejvyšší soutěž a kádr má na to ji vybojovat. Žákovská kategorie bude letos o sbírání zkušeností. Jak už bylo řečeno, tým je silně omlazen kostra týmu bude letos hrát též soutěž Teeballu pro nejmladší kategorii. Množství zápasů bude velkou školou pro mladé naděje.

            Hlavní akcí letošní sezóny budou oslavy 30. výročí založení softballového klubu Hladových Hrochů, které vyvrcholí obnovením pořádání Baťova poháru. Turnaj se uskuteční 22. - 24. 7. 2016 za účasti 16 týmů se společenským večerem.

            Hladoví Hroši zvou všechny příznivce kvalitního softballu na hřiště ke Kozskému potoku nejen ke sledování zápasů, ale pokud máte chuť, přijďte si vyzkoušet tento velice zajímavý sport.

KE STAŽENÍ:

 

Nebyly nalezeny žádné záznamy.