Druhý víkend nadstavby

30.08.2020 20:49

Druhé kolo nadstavby přineslo Hladovým Hrochům dvě výhry

O uplynulém víkendu pokračovala nadstavba mužské extraligy. My jsme zavítali do Prahy, nejprve v sobotu do Radotína a v neděli na Černý Most.

Tunnellers – Hladoví Hroši 4:9, 2:9 (po 5. směně)

Předchozí víkend jsme se soupeři těsně prohráli, teď jsme jim to na jejich hřišti vrátili i s úroky. První zápas je vyrovnaný do šesté směny, ve které obsazuje metu V. Kalina a Bary Řízek a Adam Bočánek pálí tříbodový homerun. Ještě v téže směně se prosazujeme dalšími třemi body. Na nadhozu i na pálce se dařilo Bočánkovi, především 5 stažených bodů mluví za vše. Nadstandardně pálil i Řízek (4/5) a V. Kalina (2/4).

Druhý zápas byl také trochu o tom, jestli se nám podaří prolomit smůlu Patrika Malovaného a dovést při jeho nadhozu zápas k vítězství. A povedlo se. Od začátku jsme poctivě bránili a v útoku přidávali bod po bodu. Tentokrát se nejvíc dařilo Koubovi, Tomečkovi a Bajerovi (2/4), opět V. Kalinovi (3/3) a pro tři body doběhl mladíček v sestavě – Hanzal. V obraně se nádherným diving catchem předvedl Švec.

 

Spectrum – Hladoví Hroši 3:10, 12:17

Mladý tým Spectra nás dvakrát přepálil, toť asi potřeba říct na úvod. První zápas je vyrovnaný do dohrávky čtvrté směny, kde nafasujeme 6 bodů včetně dvou po sobě jdoucích HR. U nás se na pálce daří Bočánkovi (2/3) a Koubovi (2rbi).

Druhý zápas zajisté potěšil fanoušky. Oba týmy v útoku předváděly parádní softball, i když občas s úsměvnými momenty v obraně na obou stranách. Bylo vidět, že i poslední zápas víkendu dokáže unavené hráče bavit. Chvíli to vypadalo, že to bude jasná záležitost (3:8 po druhé směně). V polovině čtvrté to už ale bylo 11:11. Soupeř nakonec přece jen přidal vítězné body, ale my se za náš výkon, především v útoku, stydět nemusíme. Na pálce se dařilo všem, dva hity si připsali Řízek, Švec a Tomeček, který měl i tři stažené body, tři doběhy Hanzal a první homerun v sezoně a extralize odpálil Kouba.

Po tomto víkendu je jasné, že nás a Tunnellers čeká poslední dva víkendy v září play-out série na tři vítězství o udržení v extralize. My věříme, že ji zvládneme.

První víkend v září nás čeká poslední kolo nadstavby, kdy doma přivítají Spectrum a Joudrs.

 

Jan Čech

 

KE STAŽENÍ:

 

Nebyly nalezeny žádné záznamy.