DRUHOLIGOVÝ BOJ ŽEN ZE SEZIMOVA ÚSTÍ

11.06.2019 18:22

    Druhý červnový víkend byla na programu poslední dvě kola základní části druhé ligy žen. Ženy ze Sezimova Ústí měly před víkendem reálnou šanci na postup do bojů o play-off, nutností však bylo uhrát 4 výhry.

    V sobotu zavítala ke Kozskému potoku pražská Kotlářka. Hrošice, oslabené o jejich nejlepší nadhazovačku Evu Vostárkovou, začaly zápas aktivně a dostaly se do vedení 2:0. Pražačky ve druhé směně usměrnily na 2:1. Ve třetí směně se podařilo našim ženám slepit několik hitů a doběhly si pro 5 bodů, což se ukázalo z hlediska vývoje utkání jako rozhodující. Hráčky hostí dokázaly ve zbytku utkání snížit na 7:6, ale tím jen zdramatizovaly závěr utkání.

    Ve druhém utkání měly Hrošice opět dobrý vstup do zápasu. Hned z kraje se ujaly vedení 3:1. Kotlářka dokázala ve druhé směně odpovědět a otočila skóre na 3:5. To vyburcovalo domácí k mohutnému útoku. Ve třetí směně holky otočily line-up a ujaly se vedení 10:7! Zaskočené soupeřky už se nezmohly na odpověď. Domácí děvčata naopak přidaly ještě 5 bodů a pohodlně zvítězily 15:9. Bohužel v souběžně hraném utkání zvítězila i Čechie Praha, tím pádem ani dvě výhry domácích nezajistly naděj na postup do play-off.

    V nedělních závěrečných utkáních proti PV Praha domácím již o nic nešlo, proto se do hry dostaly i hráčky, které během sezóny nedostávaly tolik příležitostí. Host potřeboval nutně dvě výhry k postupu do play-off.

    Zápas byl až do třetí směny vyrovnaný a na scoreboardu svítilo skóre 4:4. V této směně přestal domácím fungovat nadhoz a hostující hráčky odskočily o 5 bodů. Domácí tým už nebyl schopný zareagovat a utkání nakonec skončilo v šesté směně rozdílem 6:17.

    Úmorné vedro bralo hráčkám síly, ale přesto dokázaly naše hráčky v posledním zápase základní části hodně znepříjemnit pražačkám postup. Utkání dominovaly nadhazovačky a čtvrtá směna začínala za stavu 1:0 pro hosty. V páté směně pražské hráčky přidaly další 3 body a vypadalo to, že utkání rozhodnuté. Hrošice ale nesložily zbraně. V šesté směně vyrovnaly na 4:4. Pražandy v dohrávce opět přidaly dva body. V sedmé směně jsme vyrovnali na 6:6. Na dva auty jsme měli obsazené mety, ale už se nám nepodařilo skóre navýšit. Pražačky v dohrávce zápasu urvaly vítězný bod a stvrdily si tak postup do play-off.

    Na podzim ženy čeká boj o udržení druhé ligy, kdy ve čtyřčlenném play-out udrží druhou ligu pouze vítěz. První polovinu soutěže hlavní coach Petr Devera hodnotí velice kladně. Hráčky ze Sezimova Ústí získaly 6 výher proti 12 porážkám. Klad je to především proto, že je celý tým složen z kadetek a juniorek. Devča vidí reálnou šanci druhou ligu udržet i pro příští sezónu.

KE STAŽENÍ:

 

Nebyly nalezeny žádné záznamy.