Baťův Pohár 2020

31.07.2020 13:43

    Během posledního červencového víkendu se v Sezimově Ústí odehrál další ročník tradičního Baťova Poháru. Letos se na našich dvou hřištích sešlo celkem 10 týmů a opět šlo o nezapomenutelný zážitek se spoustou krásného softballu.

    První den, jako každý rok, patřil především místním. Mezi sebou se o první výhru v turnaji poprali Hladoví Hroši a Old Stars Hladoví Hroši. Převahu potvrdil mladší z týmů, který ihned po derby sehrál zápas proti ostravskému týmu Seitl. Také v tomto utkání potvrdili mladíci od Kozského potoka roli letošního favorita turnaje. Během prvních dvou utkání se do Sezimova Ústí sjela již většina týmů a na řadu přišla příjemná setkání s kamarády po dlouhé době.

FOTOGALERIE - PÁTEK

    V sobotu se již na hřištích představily všechny týmy. Ve skupině „B“ si velmi dobře vedl pražský tým Spectrum, který si ze čtyř zápasů odnesl celkově tři výhry. Spectrum nestačilo pouze na tým Bandits SC, vítěze „B“ skupiny. Ve druhé skupině šlo skutečně o bodíky! Vzájemnou remízou skončil zápas Seitl Ostrava – Amasoma Příbram. Oba tyto týmy byly zároveň poraženy místními a o nasazení do boje o třetí místo tak rozhodoval rozdíl skórovaných a inkasovaných bodů ze všech zápasů těchto dvou týmů v základní části. Příznivěji hovořilo skóre pro Příbram (26:20) a ostravští borci (26:27) se tak museli spokojit s bojem o místo páté.

FOTOGALERIE - SOBOTA

    Ve většině z nedělních zápasů šlo o umístění, výjimku tvořilo zmiňované utkání mezi Ostravou a Příbramí a zápas mezi Bandits SC a Piraňami z Karlových Varů. V rozstřelu o 9. Místo se v Táboře potkali Old Stars Hladoví Hroši a SK Sever Brno. Výhru 15:10 slavili přátelé z východu. Sedmé místo si po smírném výsledku 7:7 rozdělili Kangaroos Holice a Pikes Praha. Páté místo si nad Karlovými Vary vybojovala Ostrava. V zápase o bronz na sebe narazil příbramský tým Amasoma a pražský tým Spectrum. Po sedmdesáti minutách bylo již jasno a diplom za třetí místo zamířil do Příbrami (13:3).

FOTOGALERIE - NEDĚLE

    Na finále se těšili vítězové obou skupin – Bandits SC a Hladoví Hroši Sezimovo Ústí. Oba dva týmy na pálce velmi silně tlačili. Na obou stranách bylo vidět hromadu krásných odpalů a skvělých her v obraně. Ševcovské Kopyto ovšem i tak zůstalo v Sezimově Ústí! Za zmínku stojí také letošní první homerun Ondřeje Kouby. Pozoruhodný je také věkový průměr letošních vítězů a vítězek Baťova Poháru, který tvoří přibližně 19 let.

    Věříme, že letošní ročník si všichni řádně užili stejně tak, jako i ty předchozí a těšíme se již příští rok!

    Speciální poděkování patří především obsluze, která se o nás celý víkend krásně starala a generální manažerce klubu.

FOTOGALERIE - TÝMY

Pavel Švec

 

 

KE STAŽENÍ:

 

Nebyly nalezeny žádné záznamy.